HomeBitcoin NieuwsEthereum-blockchain nu meer gebruikt dan Bitcoin

Ethereum-blockchain nu meer gebruikt dan Bitcoin

De laatste maand is de koers van Bitcoin niet veel geschommeld en is het handelsvolume ongeveer gelijk gebleven. Ondertussen zijn er verschillende cryptovaluta uit het Ethereum-netwerk die bovenaan de prijsgrafieken staan. Het gaat dan voornamelijk over de Decentralized Finance (DeFi)-valuta’s. 

Nieuwe gegevens van Messari laten zien dat Ethereum Bitcoin voorbij is gegaan als we kijken naar op welk netwerk dagelijks het meeste waarde verzet wordt. Dit betekent dat de totale dollarwaarde van de transacties op het netwerk van Ethereum nu hoger is dan dat van Bitcoin.

Stablecoins

Terwijl de DeFi-valuta’s aan populariteit winnen, zijn stablecoin transacties verantwoordelijk voor het grootste deel van dit volume. Stablecoins waren in 2020 verantwoordelijk voor meer dan $508 miljard aan transacties. Dat is bijna het dubbele van 2019.

Tether (USDT) is de stablecoin die de meeste invloed zou hebben op het volume. Dat is volgens Messari ook de cryptovaluta die Bitcoin mogelijk kan overtreffen als meest verhandelde cryptovaluta op de markt. 

Merendeel van USDT op het Ethereum-netwerk

Terwijl USDT eerst werd uitgebracht op de Bitcoin-blockchain, is momenteel slechts 13,2% van het aanbod in handen van BTC. Dat terwijl de Ethereum-blockchain verantwoordelijk is voor 59,8% van het aanbod. Aangezien het grootste deel van de USDT-balans op Ethereum staat, is USDT volgens gegevens van ETH Gas Station ook de grootste verbruiker van gas in het netwerk.

Heeft het Ethereum-netwerk te veel hooi op de vork genomen?

Stablecoins en ook de groei binnen de DeFi-sector ,zullen waarschijnlijk het transactievolume op het Ethereum-netwerk blijven aandrijven, maar zal het netwerk deze groei kunnen ondersteunen?

Stablecoins zijn al goed voor meer dan 70% van de totale dagwaarde die wordt afgewikkeld op het netwerk. Als het Ethereum-netwerk onopgeloste congestie- en schaalbaarheidsproblemen blijft hebben, kunnen er problemen ontstaan binnen de DeFi-platforms. Het is nog onduidelijk of het Ethereum-netwerk de snel groeiende activiteit van stablecoin en DeFi al dan niet zal kunnen opvangen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen