HomeCrypto NieuwsCryptocurrency kan verouderde regelgeving achterhaald maken

Cryptocurrency kan verouderde regelgeving achterhaald maken

Crypto-anarchist en white hat hacker Pavol Luptak geeft aan dat verouderde regelgeving achterhaald zal raken door crypto. Volgens Luptak kan crypto verouderde regelgeving ondermijnen. Hij geeft aan dat de technologie van deze eeuw men helpt om te ontsnappen aan regels die nog uit de Bronstijd afstammen, ondanks dat overheden dat niet leuk zullen vinden. 

Hij zegt dat we een groot deel van ons leven doorbrengen in de virtuele wereld, die volgens hem grenzeloos en ongelimiteerd is. Volgens hem is het dan ook niet logisch om nog steeds de territoriale wetten van de fysieke wereld af te dwingen.

Maakt crypto een einde aan belasting?

Luptak beschrijft ook dat tegenwoordig iedereen in staat is om een offshore bedrijf te maken en dat anonieme crypto in plaats van bankrekeningen gebruikt kunnen worden. Volgens hem is het dus niet langer mogelijk om traditionele regulatie af te blijven dwingen. Volgens hem vormen cryptovaluta een nieuw toevluchtsoord. Luptak is overigens van mening dat het heffen van belastingen gevaarlijk is.

De overheid kan geen gedecentraliseerde bedrijven reguleren

Luptak geeft aan dat als men gebruik maakt van gedecentraliseerde diensten als Uber of Airbnb met anonieme crypto-transacties, het voor overheden niet mogelijk is om dezelfde regels af te dwingen als voor gecentraliseerde varianten. Hij geeft aan dat een dergelijk systeem ervoor kan zorgen dat overheden niet langer de volledige controle hebben en belastingen heffen onmogelijk wordt, en verwacht ook dat dergelijke systemen echt van de grond zullen komen.

Luptak geeft wel toe dat hij niet weet of een dergelijke vorm van decentralisatie zal leiden tot een positieve of negatieve verandering. Hij verwacht een combinatie van beiden. Hij geeft aan dat de gevolgen vooral af zullen hangen van de behoeften die men heeft.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen