HomeBitcoin NieuwsCEO van Abra erkent rol van Bitcoin als digitale goud

CEO van Abra erkent rol van Bitcoin als digitale goud

Bitcoin is sinds de lancering in 2009 verschillende keren van rol veranderd. Tegenwoordig heeft Bitcoin vooral de rol van waardeopslag, een rol die vergelijkbaar is met die van goud. CEO van Abra, een groot bedrijf in de cryptowereld, lijkt het daarmee eens te zijn. CEO Bill Barhydt geeft in een interview met nieuwsplatform Cointelegraph aan dat Bitcoin tegenwoordig het best gebruikt kan worden als een waardeketen die steeds minder correlatie lijkt te vertonen met traditionele markten. 

Hoe Bitcoin van rol veranderde

Nadat Bitcoin in 2009 gelanceerd is, is het enorm in prijs gestegen. Aan het begin was Bitcoin nog minder waard dan $1. Vandaag de dag is dat bijna niet meer voor te stellen. In 2017 bereikte de koers een recordhoogte van zo’n $20.000. In de loop der tijd is Bitcoin op verschillende manieren gebruikt en zijn er veel meningen over de crypto geweest.

Toen Bitcoin een waarde van $1 bereikte, lag de focus op Bitcoin als transactiemiddel. De Bitcoin prijs is daarna echter blijven groeien, waardoor de crypto aantrekkelijk werd als waardeopslag. Bitcoin wordt daardoor vaak met goud vergeleken en het digitale goud genoemd. Barhydt vindt dit een uitstekende vergelijking.

Correlatie met traditionele markten

In theorie heeft Bitcoin geen banden met traditionele financiële markten. Bitcoin ligt namelijk bijna volledig buiten de controle van overheden. Toch heeft Bitcoin op sommige punten gecorreleerd met de traditionele markten. Op andere momenten leek de cryptovaluta helemaal zijn eigen pad te bewandelen.

Barhydt heeft in zijn interview met Cointelegraph aangegeven dat dit voor het eerst is dat we een gedecentraliseerd munten-, opslag- en transactieverwerkingssysteem hebben. Ook de medeoprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, gaf onlangs zijn mening over Bitcoin als waardeopslag.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen