HomeBitcoin NieuwsBitcoin miners geven aan slechte hardware gekregen te hebben van Bitmain

Bitcoin miners geven aan slechte hardware gekregen te hebben van Bitmain

Er zijn meerdere klachten over de hardware van Bitmain in een Telegram groep die aangemaakt is door Arseniy Grusha, mede-oprichter van Wattum, een bedrijf dat crypto minet en consultants geeft over cryptovaluta. Over de Antminer S17+ zijn vooral veel klachten binnengekomen. Ook Arseniy Grusha zelf geeft op zijn LinkedIn pagina aan nog niet eerder zo een slecht werkende productie gezien te hebben. 

30% van de machines krijgt problemen

In een interview met Cointelegraph, een grote nieuwssite over Bitcoin en andere crypto, geeft Arseniy Grusha aan dat zijn bedrijf 420 van de Antminer S17+ apparaten ontvangen heeft. De apparaten kwamen een maand later dan verwacht, doordat er vertraging was opgelopen door het coronavirus. Grusha geeft aan dat 30% van de machines al na een maand problemen begon te ervaren. Normaal gesproken is slechts 5 tot 7% van de mining hardware defect volgens Grusha

Van alle apparaten die Wattum heeft ingekocht, zijn er 32 gestopt met werken dankzij een “ERROR_SOC_INIT” foutmelding. 99 van de apparaten werken nog maar op twee van de drie hashboards. Het grootste gedeelte van deze laatste groep is zelfs met dit probleem geleverd.

Deel van de miners gestopt met werken

Arseniy Grusha geeft aan dat een deel van de miners gewoon gestopt is met werken, ondanks dat alle miners voorzien waren van de laatste officiële software van Bitmain. Het andere gedeelte van de Bitcoin miners zou slechte hashboards hebben en heeft een verminderde kracht van 30 tot zelfs 60%.

Wattum heeft Bitmain al benaderd en heeft nu een specialist toegewezen gekregen. Ook hebben ze andere firmware ontvangen. Wat de resultaten hiervan zijn zal Grusha pas over een aantal dagen weten, vertelt hij tegen het nieuwsplatform Cointelegraph. Hij geeft aan dat ze nog een lange tijd moeten wachten voor de reparatie van de 32% van de miners die nu nog stuk zijn. Al met al heeft dit Wattum veel geld gekost.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen