HomeBitcoin NieuwsBitcoin koersverwachting van Kraken - BTC koers kan 200 procent stijgen

Bitcoin koersverwachting van Kraken – BTC koers kan 200 procent stijgen

Bitcoin heeft eind juli ontzettend goed gepresteerd. Een van de belangrijkere Bitcoin exchanges van de Verenigde Staten, Kraken, heeft dan ook een rapport uitgebracht waarin grote Bitcoin koers verwachtingen staan aangegeven. Kraken voorspelt prijsstijgingen van 50% tot 200%. Op 24 juli lag de volatiliteit van Bitcoin het laagst in 21 maanden tijd. De volatiliteit was op dat moment 23%. Het rapport benoemd ook dat dergelijke lage volatiliteitspercentages in het verleden doorgaans gevolgd werden met een snelle prijsstijging van gemiddeld 140%.

Enorme prestaties in juli

In het rapport vermeldt Kraken dat dit de beste juli van Bitcoin was sinds de bullrun in 2011. Normaal gesproken is juli juist een van de zwakkere maanden voor Bitcoin. Dit jaar steeg Bitcoin tussen 27 en 31 juli alleen al met 14,5%. Kraken schat bovendien dat 44% van het totale handelsvolume van juli zich in de laatste week van de maand heeft afgespeeld. In totaal steeg de Bitcoin koers in juli met een percentage van 24%.

Live Bitcoin Koers

Correlatie met goud?

Het rapport laat ook zien dat de 30-daagse correlatie met goud het hoogst lag in een jaar lang tijd. Op 31 juli was de correlatie namelijk 0,93. Dat komt nadat de correlatie juist het laagst lag in 10 maanden tijd op 2 juli. Destijds was dat voor velen een teken dat Bitcoin toch geen safe-haven was tijdens de coronacrisis.

Bitcoin wordt overigens vaak omschreven als het digitale goud. Er zijn zelfs discussies over waarvoor Bitcoin in eerste instantie bedoeld was. De een zegt dat Satoshi Bitcoin als digitaal goud ontworp, terwijl anderen aangeven dat het eerst vooral als transactiemiddel bedoeld was. 

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen