HomeBitcoin NieuwsAlex Mashinsky over waarom Bitcoin geen enorme stijging doormaakte tijdens COVID-19

Alex Mashinsky over waarom Bitcoin geen enorme stijging doormaakte tijdens COVID-19

Ondernemer Alex Mashinsky, CEO van Celsius, geeft aan dat Bitcoin nog te veel correlatie vertoont, waardoor beleggers tijdens een financiële crisis niet massaal in Bitcoin investeren. Volgens hem kun je namelijk een willekeurige periode kiezen uit het afgelopen jaar, en zul je zien dat er nog veel correlatie is tussen Bitcoin en de aandelenmarkt. Deze correlatie zorgt er in combinatie met de crisis voor dat veel beleggers niet in Bitcoin investeren.

Bitcoin vs Goud en Aandelen

Alhoewel Bitcoin meer correlatie lijkt te vertonen met goud dan reguliere aandelen, heeft crypto wel de reputatie om volatiel te zijn. Volgens Mashinsky was crypto 5 jaar terug nog volatiel in vergelijking met de aandelen. Echter, lijkt cryptovaluta volgens hem op dit moment juist minder volatiel. Terwijl de aandelenmarkt een verandering van 5 tot 10% per dag doormaakt, maakt crypto een verandering van 2% per dag door. Daar willen we graag aan toevoegen dat de Bitcoin koers zich ook sneller dan de aandelen lijkt te herstellen van de marktcrash in maart.

Wanneer zullen beleggers voor Bitcoin kiezen?

De pandemie die nu speelt, heeft ervoor gezorgd dat veel mensen hun aandelen of cryptovaluta inruilen tegen liquide middelen. Mashinsky denkt echter dat de maatregelen die de overheid van de Verenigde Staten treft, er uiteindelijk toe zullen leiden dat veel beleggers Bitcoin als een veiliger alternatief gaan zien voor aandelen. De overheid heeft namelijk ontzettend veel geld in de maatregelen tegen COVID-19 gestoken, waardoor de staatsschuld enorm toeneemt.

Op dit moment heeft men in de VS meer geld in staatsobligaties dan in aandelen. De maatregelen die men heeft getroffen, kan ertoe leiden dat veel mensen die obligaties in handen hebben, ervoor kiezen om in plaats daarvan in Bitcoin te investeren. Als iedereen nerveus wordt, zal iedereen contant geld willen hebben volgens Mashinsky. Maar volgens hem blijft Bitcoin een van de beste manieren om waarde te bewaren.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen