Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin Nieuws$1 miljard aan Bitcoin overgemaakt vanuit anonieme wallet

$1 miljard aan Bitcoin overgemaakt vanuit anonieme wallet

spot_img

Volgens de informatie van de crypto Twitter-account, Whale Alert, is er 92.857 BTC verstuurd vanaf een onbekende wallet voor een bedrag van slechts $4 tegen de huidige markttarieven. Omgerekend hadden de bitcoins een waarde van $1.092.603.640. Hoewel het Bitcoin-netwerk bekend staat om het feit dat de transactiekosten over het algemeen erg laag liggen, zijn de kosten per transactie de afgelopen maand met meer dan 500% gestegen.

Live Bitcoin Euro koers

Bitcoin Block Bot, een ander Twitter-account dat qua stijl veel weg heeft van Whale Alert, meldde op 27 juni dat er 101.857 bitcoins waren verplaatst in een transactie. Dat is goed voor 0,5% van alle Bitcoins die momenteel in omloop is. Over die transactie werd slechts $0,48 transactiekosten betaald. 

De ontvanger en verzender zijn onbekend

Onbekend is wie deze hoeveelheid Bitcoin heeft gestuurd en wie de ontvanger van het bedrag was. Onder gebruikers van social media wordt gespeculeerd dat een BitGo custodial wallet, die een cold storage van Bitstamp beheert, mogelijk de eigenaar is van de cryptomunten.

Voor de halvering van Bitcoin bereikte het gemiddelde transactiebedrag een piek van $3,19. Dit is een stijging van meer dan 300% ten opzichte van het gemiddelde tarief op 26 april, volgens de gegevens die beschikbaar zijn op Bitinfocharts. De laatste keer dat de gemiddelde BTC-transactievergoeding meer dan $3,00 bedroeg, was in juli 2019.

Historisch gezien zijn de Bitcoin-transactiekosten aanzienlijk gestegen voorafgaand aan de halvings. De op-een-na laatste halving op 9 juli 2016 deed de transactiekosten aanzienlijk stijgen in de weken ervoor. Er was zelfs even sprake van een gemiddelde van $0,62 per transactie, terwijl de transactiekosten binnen 24 uur daarvoor nog rond de $0,10 lagen.

Beste Crypto Acties en Aanbiedingen

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
200+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
Crypto staken voor vergoedingen
Gratis iPhone en Android app
Crypto actie:
- 10.000 euro gratis handelen (nieuwe klanten)
- hoe meer je handelt des te hoger de korting op de fees!
Crypto kopen acties en aanbiedingen!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen