HomeBitcoin NieuwsTransacties met Visa en Bitcoin zijn gedaald

Transacties met Visa en Bitcoin zijn gedaald

Het aantal online aankopen met Visa en Bitcoin is gedaald in het eerste kwartaal van 2020. Doordat veel mensen binnen blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zou je ervan uitgaan dat het aantal online bestellingen flink toeneemt. Toch lijkt het erop dat consumenten hun geld liever sparen in deze economisch onzekere tijd.

Ook cryptovaluta zijn hier niet immuun voor

Het aantal dagelijkse transacties met Bitcoin is met zo een 100.000 gedaald sinds het begin van maart. De laatste keer dat het aantal transacties zo laag lag, was in december 2018. Vlak voordat het coronavirus zich wereldwijd begon te verspreiden steeg het aantal transacties nog. Op 5 februari passeerde de Bitcoin een half miljard transacties. Op het moment zijn mensen weer minder snel geneigd om bitcoins uit te geven.

Visa daalt flink

Volgens Reuters.com verwacht Visa dit kwartaal een veel kleinere groei ten opzichte van vorig jaar. Doordat mensen meer thuis blijven, kunnen mensen hun Visa-kaart bijvoorbeeld niet gebruiken in restaurants. Daarnaast worden er minder online uitgaven gedaan aan reisgerelateerde diensten en producten. Er worden bijvoorbeeld veel minder vluchten geboekt.

Er zijn ook stijgingen

Dat Visa, cryptovaluta en betalingsapplicaties sterke dalingen in het aantal transacties zien, wil niet zeggen dat er overal dalingen in het aantal bestellingen te zien zijn. Enkele restaurants die hun producten thuis bezorgen, zien namelijk wel een stijging in het aantal bestellingen. Toch geldt ook dit niet voor ieder bedrijf dat aan thuisbezorgingen doet. Het Amerikaanse Papa John’s, een pizzaketen, geeft in ieder geval wél aan dat het aantal bestellingen het eerste kwartaal van 2020 is gestegen.

Wij zijn erg benieuwd of het aantal transacties de komende weken weer zal toenemen, naarmate mensen langer thuisblijven. 

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen