Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin NieuwsStablecoin markt explodeert: meer dan $20 miljard waard

Stablecoin markt explodeert: meer dan $20 miljard waard

spot_img

De totale waarde van de stablecoins in de markt is ruim $20 miljard. De vraag van beleggers om hun risico af te dekken is fors toegenomen, aldus Coindesk.

Stablecoins

Het blijkt uit nieuwe gegevens van marktonderzoeker Coin Metrics. Zij schatten de waarde boven de $20 miljard dollar. Een opvallende groei: in mei stond het totaal nog op $10 miljard. Stablecoins zijn cryptovaluta waarvan de onderliggende waarde is gedekt door fiat valuta zoals de dollar. Voor handelaren handig: ze kunnen erin vluchten als de cryptocurrency’s teveel schommelen.

Stablecoin markt explodeert: meer dan $20 miljard waard stablecoins 2
Stablecoin markt explodeert: meer dan $20 miljard waard stablecoins 2

Analist John Todaro van TradeBlock beschouwt de opkomst van stablecoins als een positief signaal. Het drijft de waarde op van Bitcoin en kleinere cryptovaluta. Een beurs als Binance is bijvoorbeeld afhankelijk van Tether USDT, de grootste stablecoin in de markt. Het handelspaar BTC-USDT is één van de meest liquide paren in de markt.

Een van de voordelen: het overmaken van fiat valuta naar een beurs is beperkt door SEPA of SWIFT. Dat duurt één tot drie werkdagen voordat je geld op een beurs staat. In de Bitcoin markt wil je zeer snel kunnen handelen. Stablecoins bieden die optie, want de verwerking van de transacties gaat via de blockchain. Het bespaart ook kosten voor de aanbieders.

Glassnode

Uit aanvullende data van Glassnode blijkt dat de hoeveelheid Tether USDT fors is toegenomen dit jaar, met april als voorlopig hoogtepunt.

Meer stablecoins in de markt betekent ook meer liquiditeit in de markt. En dat is gunstig voor een markt, want dat kan een belegger vrij gemakkelijk kopen of verkopen.

Stablecoin markt explodeert: meer dan $20 miljard waard glassnode 1
Stablecoin markt explodeert: meer dan $20 miljard waard glassnode 1

Naast Bitcoin is ook de huidige De-Fi hype een duidelijke drijver achter de groei. Door platforms zoals Uniswap, Curve en Aave stijgt de vraag naar stabiele cryptomunten enorm.

Europa bereidt specifieke regels voor diverse typen cryptocurrency’s. Politieke leiders willen dat ze onder dezelfde regels gaan vallen als effecten of derivaten.

Bitcoin koers

Beste Crypto Acties en Aanbiedingen

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
200+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
Crypto staken voor vergoedingen
Gratis iPhone en Android app
Crypto actie:
- 10.000 euro gratis handelen (nieuwe klanten)
- hoe meer je handelt des te hoger de korting op de fees!
Crypto kopen acties en aanbiedingen!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen