HomeCrypto NieuwsMogelijk gebruikt Kim Jong Un gestolen crypto om economie Noord-Korea te ondersteunen

Mogelijk gebruikt Kim Jong Un gestolen crypto om economie Noord-Korea te ondersteunen

Volgens een aantal bronnen is Kim Jong Un verantwoordelijk voor steun aan een hackersgroep. Het doel van de groep in kwestie is om Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta te stelen door middel van phishingaanvallen. Het lijkt er volgens bronnen op dat Noord-Korea het aantal aanvallen heeft verhoogd, om de financiële gevolgen van COVID-19 te compenseren. 

Volgens een bericht van The Mirror, een nieuwsplatform uit het Verenigd Koninkrijk, is de Lazarus-groep – een organisatie die mogelijk banden heeft met de Noord-Koreaanse overheid – een reeks cybercrime aanvallen gestart. 

Experts van ESTsecurity, een bedrijf dat gevestigd is in Seoul, geven aan dat Lazarus steeds meer cybercrime activiteiten onderneemt, zowel in als buiten Zuid-Korea. Het bedrijf geeft ook aan dat ze meldingen hebben gekregen van internationale aanvallen, waaronder in de Verenigde Staten.

De Lazarus-groep zou een serieuze bedreiging zijn

De aanvallen van Lazarus zijn grotendeels gericht op mensen die in crypto handelen. De groep stuurt besmette bestanden die vermomd zijn als blockchain software-ontwikkelingscontracten. Brett Callow, bedreigingsanalist bij Emsisoft, geeft aan dat de hackersgroep ook wel HIDDEN COBRA genoemd wordt. In een interview met Cointelegraph, een Engelstalig nieuwsplatform over cryptovaluta, geeft hij aan dat de groep een serieuze bedreiging vormt. Zo zou de groep verantwoordelijk zijn voor een aantal grote aanvallen, waaronder die op Sony. Hij geeft aan dat sommige bronnen aangeven dat de groep Noord-Koreaans is, maar dat dit niet zeker is.

Een band met Noord-Korea is moeilijk te bewijzen

Dat Lazarus daadwerkelijk een band heeft met Noord-Korea is moeilijk te bewijzen volgens Callow. Hij geeft aan dat zelfs als sommige claims veel bewijs hebben, ze alsnog verkeerd zouden kunnen zijn.

Lazarus wordt verantwoordelijk gehouden voor het stelen van meer dan $570 miljoen aan crypto. ESTsecurity gaf in een persbericht op 27 april aan dat de criminele organisatie ook verantwoordelijk is voor cyberspionage. Bovendien zouden de hackers zich bezighouden met activiteiten om buitenlandse valuta te bemachtigen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen