Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeCrypto NieuwsLiteBit: recente ontwikkelingen onderstrepen belang van meer toezicht en regulering in cryptosector

LiteBit: recente ontwikkelingen onderstrepen belang van meer toezicht en regulering in cryptosector

spot_img

Rotterdam – LiteBit, een Europees platform voor het kopen, verkopen en bewaren van
cryptomunten, stelt in een reactie op de recente ontwikkelingen in de cryptomarkt dat meer toezicht en regelgeving onvermijdelijk en wenselijk zijn voor het volwassen worden van de sector. Meer regulering zal zorgen voor een transparantere markt waar iedereen die dat wil veilig in crypto kan beleggen. Alleen dan zal het vertrouwen in de sector terugkeren.

LiteBit ging in 2013 in Rotterdam van start en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse cryptoplatforms, waar klanten veilig en eenvoudig cryptomunten kunnen kopen, verkopen en bewaren. De onderneming kreeg als een van de eerste cryptopartijen een registratie van De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten en heeft ook registraties bij de toezichthouders in Frankrijk en Oostenrijk.

Veilig en persoonlijk

“De recente gebeurtenissen tonen aan hoe belangrijk toezicht en controle zijn voor het volwassen worden van de cryptosector, iets waar we bij LiteBit al jaren voor pleiten”, zo stelt Arthur van Lier COO van LiteBit. Crypto als geheel ligt nu onder vuur door de misstanden bij een beperkt aantal partijen. Bij LiteBit laten we in een gereguleerde omgeving zien dat iedereen die in crypto wil beleggen dat op een veilige manier kan doen via een betrouwbaar platform.”

“Bovendien is LiteBit een onderneming met een gezicht, waarbij we persoonlijke service hoog in het vaandel hebben staan”, vervolgt Arthur van Lier. “We hebben een fysiek kantoor in Rotterdam en klanten kunnen ons altijd benaderen met vragen, via telefoon, e-mail of chat.”

LiteBit gelooft erin dat het bieden van een veilige en gereguleerde omgeving, met verantwoordelijk beheer van klantfondsen, belangrijker is dan snelle winsten. Het cowboylandschap dat onder sommige partijen is ontstaan benadrukt het belang van toezicht, iets wat voor partijen gevestigd in de Europese Unie doorgaans strakker wordt gereguleerd.

Solide financiële positie

LiteBit is in private handen en is al sinds de start van de onderneming volledig gefinancierd met eigen vermogen. Het kapitaal van LiteBit is niet uitgeleend aan andere partijen of geïnvesteerd in cryptomunten. LiteBit heeft een solide financiële positie en voldoende liquide middelen. Dit biedt financiële stabiliteit naar de toekomst toe.

De klantfondsen en crypto die bij LiteBit zijn ondergebracht, worden niet gebruikt voor andere doeleinden en worden 1-op-1 gedekt. De crypto van klanten worden veilig aangehouden in wallets die door LiteBit beheerd worden. LiteBit heeft geen exposure op FTX, Genesis en BlockFi.

LiteBit is een gezonde organisatie, met een professionele bedrijfsvoering. De jaarrekening van LiteBit wordt elk jaar financieel ge-audit door een onafhankelijke auditor. Klanten kunnen er daarmee van uitgaan dat de cijfers van LiteBit op orde zijn en een getrouw beeld van de werkelijkheid geven.

Zoals gebruikelijk zal ook eind dit jaar de jaarlijkse audit worden uitgevoerd in het kader van de jaarrekeningcontrole. Onderdeel van deze audit door een onafhankelijke accountant is het vaststellen dat de coins die LiteBit zegt te hebben ook daadwerkelijk in de wallets aanwezig zijn.

Over LiteBit

LiteBit, in 2013 opgericht in Rotterdam, is een Europees platform voor het kopen, verkopen en bewaren van cryptomunten. Met ruim 100 medewerkers uit 15 landen bedient LiteBit enkele honderdduizenden actieve gebruikers uit heel Europa. Klanten kunnen veilig handelen in meer dan 90 verschillende cryptomunten en daarbij een beroep doen op de persoonlijke klantenservice. LiteBit staat in Nederland geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), in Frankrijk bij de Autorité des Marchés Financiers (AMF) en in Oostenrijk bij de Finanzmarktaufsichtsbehörde (FMA). LiteBit is in private handen en volledig gefinancierd met eigen vermogen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen