HomeBitcoin Mining NieuwsInteresse voor Bitcoin (BTC) vanuit organisaties blijft stijgen na halving

Interesse voor Bitcoin (BTC) vanuit organisaties blijft stijgen na halving

Onlangs is de beloning die Bitcoin miners krijgen voor de derde keer gehalveerd. Dit is een belangrijke gebeurtenis voor miners en investeerders. Bitcoin blijft zich ontwikkelen en bewijst dat het mogelijk een belangrijke concurrent is voor goud. Vlak voor de Bitcoin halving daalde de Bitcoin koers van ongeveer $10.000 naar $8.500. Sinds de halving is de Bitcoin koers lager dan $10.000 gebleven.

De productie van Bitcoin werd tijdens de halving in enkele seconden gehalveerd. Dat Bitcoin zo schaars is en weinig correlatie met de aandelen vertoont maakt het voor velen een aantrekkelijke investering. Wie zich wil beschermen tegen de inflatie van fiat valuta kiest steeds vaker voor Bitcoin. Hetzelfde geldt voor mensen die bang zijn voor instabiliteit in de politiek. Organisaties lijken hetzelfde te doen. 

Interesse vanuit organisaties voor de halving

Volgens data van CryptoCompare daalde het interesse in CME Bitcoin derivaten na de marktcrash halverwege maart dit jaar. In april werd er nog maar voor $4,5 miljard aan Bitcoin verhandeld. De recente volumestijging zou een teken kunnen zijn dat deze trend verandert. Dit is overigens slechts een van de signalen waaraan men kan zien dat de interesse vanuit organisaties lijken te stijgen. Er zijn ook andere manieren om dit te monitoren en alles wijst er op dat de interesse stijgt, zo ook het Q1 rapport van Grayscale.

Meer vertrouwen onder organisaties

Dat Bitcoin als digitaal goud omschreven wordt is erg belangrijk voor de crypto. Terwijl Bitcoin ooit op een manier leek om fiat valuta en centrale banken te stoppen, lijkt het nu op een belangrijk aandeel te worden. Zo gaf Paul Tudor Jones, een ervaren hedgefonds manager, deze week aan dat Bitcoin hem aan het goud uit de jaren 70 doet denken. Hij denkt dat ongeveer 1 tot 2% van zijn aandelen uit Bitcoin bestaat.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen