HomeBitcoin NieuwsIn Australië en Nieuw-Zeeland kan men nu met Bitcoin betalen bij verkoopautomaten

In Australië en Nieuw-Zeeland kan men nu met Bitcoin betalen bij verkoopautomaten

Verkoopautomaten van het bedrijf Coca-Cola Amatil accepteren nu betalingen in Bitcoin. Dit nadat het bedrijf een deal is aangegaan met het bedrijf Centrapay. Deze deal werd op 8 juni aangekondigd. Coca-Cola Amatil beheert meer dan 2000 verkoopautomaten in Australië en Nieuw-Zeeland. Voor consumenten met de Sylo Smart Wallet op hun smartphone, is het sinds kort mogelijk om een QR-code te scannen bij deze verkoopautomaten, om zo met cryptovaluta te betalen.

Sinds COVID-19 zoekt men vaker naar alternatieven voor cash geld

Volgens de CEO van Centrapay, Jerome Faury, raakt het grote publiek zich er steeds bewuster van dat fysiek contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. De deal van Centrapay met Coca-Cola Amatil, is een eerste stap om cryptovaluta toegankelijker te maken voor consumenten. 

Faury geeft aan dat Centrapay nu ook van plan is om het bedrijf uit te breiden naar andere landen. Zo zou het bedrijf al eerste stappen hebben gezet voor Noord-Amerika en wil het zich op de markt in de Verenigde Staten gaan richten.

Partners van Coca-Cola kozen al eerder voor de blockchain

De samenwerking tussen Coca-Cola Amatil en Centrapay maakt het mogelijk voor consumenten om in crypto te betalen. Eerder waren er ook al partners van Coca-Cola die ervoor kozen om gebruik te maken van blockchaintechnologie voor de productieketen. In 2019 begon Coke One North America bijvoorbeeld gebruik te maken van een blockchain oplossing, ontwikkeld door het Duitse bedrijf SAP. Dit bedrijf verscheept dagelijks bijna 160.000 Coca-Cola bestellingen.

Bitcoin als betaalmiddel

De meningen van cryptoliefhebbers over Bitcoin als betaalmiddel zijn verdeeld. Veel mensen zeggen dat Bitcoin het digitale goud zou zijn en daardoor vooral geschikt is als je een langere tijd waarde wilt opslaan. Anderen zeggen dat Bitcoin oorspronkelijk bedoeld is als betaalmiddel.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen