HomeBitcoin NieuwsHacker stal meer dan 300 Bitcoin van Exchange Cashaa

Hacker stal meer dan 300 Bitcoin van Exchange Cashaa

Crypto exchange Cashaa, dat in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is, meldde onlangs dat hackers meer dan 336 Bitcoin gestolen hebben. Het bedrijf heeft daarna alle cryptogerelateerde transacties gestopt, maar gebruikers hebben verder op het eerste gezicht geen last van de hack. Kumar Gaurav, de CEO van het bedrijf, gaf aan dat een van hun portemonnees gecompomitteerd is, waarna 336 Bitcoin naar de hacker is gestuurd. Gauray verwacht dat de hacker uit Oost-Delhi in India komt. Het bedrijf heeft een rapport ingediend bij het Delhi-misdaadbureau.

Hack via malware

Cashaa heeft het vermoeden dat er malware is geïnstalleerd op de computer die wordt gebruikt om ruiltransacties uit te voeren. De malware stuurde een bericht naar de hacker toen een medewerker op 10 juli om 13.23 uur op het account inlogde en twee overschrijvingen uit de portemonnee deed. Cashaa gebruikte een Blockchain.com-portemonnee om BTC op te slaan en te versturen. 

Bitcoin adres van hackers bekend

De grootste zorg van Cashaa is dat de hackers niet de mogelijkheid heeft om de Bitcoin op de beurs te verkopen. In een tweet vermeldt het bedrijf ook het Bitcoin-adres van de hackers (14RYUUaMW1shoxCav4znEh64xnTtL3a2Ek). Zo kan men de bitcoins proberen te volgen. Aan het patroon van de transacties te zien vanaf het gemelde adres, is er enige kans dat er coin mixture software wordt gebruikt om de fondsen te verplaatsen en de traceerbaarheid te verminderen.

Kumar is van mening dat ook de exchanges schuldig zijn waar hackers in staat zijn om het geld wit te wassen. Volgens hem moeten dergelijke exchanges worden gesloten en eigenaren van deze beurzen moeten worden belast met het faciliteren van witwaspraktijken.

Opsporingsdiensten, waaronder de afdeling cybercriminaliteit van de politie van Delhi, zijn al bezig met de zaak. Ook zijn alle crypto-exchanges op de hoogte gebracht van het adres van de hacker om elke Bitcoin die er vandaan komt te blokkeren.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen