HomeBitcoin NieuwsCrypto-analist Willy Woo vergelijkt goud met Bitcoin, 1 dollar in BTC zou...

Crypto-analist Willy Woo vergelijkt goud met Bitcoin, 1 dollar in BTC zou nu meer dan 12 miljoen waard zijn

De vergelijking tussen Bitcoin en goud wordt vaak gemaakt. Analist Willy Woo liet onlangs nog eens zien waarom het voor investeerders interessant kan zijn om in Bitcoin te investeren. Op zijn twitter vergelijkt hij hoe Bitcoin en goud het over een periode van tien jaar deden. Volgens Willy Woo zou iemand die in 2009 $1 in Bitcoin geïnvesteerd zou hebben, zijn investering inmiddels kunnen inruilen voor $12,8 miljoen. Wanneer je dit zelfde bedrag destijds in goud zou hebben geïnvesteerd, zou je investering nu slechts $1,66 waard zijn.

Bitcoin vs Goud Grafiek

Woo geeft aan dat hij de chart speciaal heeft gemaakt voor Peter Schiff en zijn ‘gold bugs’. Peter Schiff is een groot voorstander van goud, die eerder negatieve uitspraken over Bitcoin deed. 

Een snicker

Woo geeft aan dat je slechts een snicker zou kunnen kopen met je investering als je 10 jaar geleden $1 in goud had geïnvesteerd. Peter Schiff heeft daar inmiddels op gereageerd dat als je nu $12,8 miljoen in Bitcoin zou investeren, dat je dan geluk hebt als je over 10 jaar nog een snicker zou kunnen betalen.

Het digitale goud?

Er is geen data van cryptovaluta van voor 2009. Voor dit jaartal bestond crypto namelijk nog niet. Goud is echter een middel dat al eeuwenlang bekend staat als een veilige investering. Toch hebben investeringen in goud de laatste 40 jaar weinig opgebracht. Wanneer je de cijfers aanpast naar de inflatie, lag de goudprijs het hoogst in 1980 met een waarde van omgerekend $2.200. Op het moment is goud $1.713 waard. Wanneer je de inflatie meerekent en in februari 1980 in goud geïnvesteerd zou hebben, zou je dus $500 verlies hebben geleden. 

Het is nu vooral de vraag of Bitcoin het de komende jaren beter blijft doen dan goud.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen