Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin NieuwsBlackRock's Bitcoin ETF Domineert Markt met Record Handelsvolume

BlackRock’s Bitcoin ETF Domineert Markt met Record Handelsvolume

spot_img

In de Verenigde Staten breken Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) records met ongekende handelsvolumes, waarbij op 28 februari een totaal van $7,69 miljard werd bereikt. De iShares Bitcoin ETF (IBIT) van BlackRock domineert met een handelsvolume van $3,35 miljard, wat meer dan 43,5% van het totaal vertegenwoordigt. Deze explosieve groei wijst op een groeiende interesse in Bitcoin en digitale activa en markeert een cruciaal moment voor de acceptatie van cryptocurrency in de VS.

Opkomst van Bitcoin ETF’s

De Verenigde Staten zijn getuige van een opmerkelijke opkomst van Bitcoin, met een ongekende handelsactiviteit in exchange-traded funds (ETF’s).

Record Brekende Bitcoin ETF Handelsvolumes

Volgens gegevens gepresenteerd door Bloomberg ETF-analist James Seyffart, hebben ETF’s op 28 februari een totaal volume van maar liefst $7,69 miljard bereikt. Dit overtreft het vorige record van $4,66 miljard, vastgesteld op de lanceringsdag van het fonds op 11 januari.

Dominantie van BlackRock’s iShares Bitcoin ETF (IBIT)

Een opvallende speler in deze stijging is de iShares Bitcoin ETF (IBIT) van BlackRock, die maar liefst 43,5% van het totale volume vertegenwoordigt. Met een handelsvolume van $3,35 miljard heeft IBIT zijn vorige dagelijkse record verdubbeld.

Deze opmerkelijke prestatie komt ook naar voren in het feit dat het totale handelsvolume van alle tien ETF’s op 27 februari werd overtroffen door het volume van IBIT alleen op 28 februari.

Deze explosieve handelsactiviteit duidt op een groeiende interesse in Bitcoin en crypto-activa, en markeert een cruciaal moment voor de adoptie van digitale valuta’s in de Verenigde Staten.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen