HomeBitcoin NieuwsAnalist beweert dat Bitcoin record van $20.000 nep was

Analist beweert dat Bitcoin record van $20.000 nep was

Timothy Peterson van Cane Island Alternative Advisors beweert dat de hoogste koers van Bitcoin in december 2017 nep was. De Bitcoin koers lag toen bijna op $20.000. 

Op 11 juni tweette Peterson dat het zeven jaar duurde voordat mensen accepteerden dat de koers van Bitcoin in 2013 gemanipuleerd was. Daarmee verwijst hij naar de uitspraak van een Japanse rechtbank tegen voormalig CEO van Mt. Gox, Mark Karpeles. Vervolgens vraagt Peterson in zijn tweet zich af hoe lang het nog zal duren voordat mensen beseffen dat Bitcoin in 2017 en 2019 ook gemanipuleerd is.

Tweet van Peterson

Is de koers dan nooit zo hoog geweest?

Timothy Peterson beweert niet dat de koers nooit bijna $20.000 is geweest. Dat is immers een feit. Peterson geeft echter aan dat het hoogstwaarschijnlijk komt dankzij manipulatie. Hij geeft aan dat een recordhoogte pas legitiem is als dit door cijfers zoals het aantal actieve adressen, de hashrate en het aantal transacties ondersteund wordt.

Als deze cijfers de koers niet lijken te ondersteunen, dan duidt dit hoogstwaarschijnlijk op prijsmanipulatie volgens Peterson.

De Bitcoin koers verwachtingen van Peterson

Peterson koos ervoor om eerdere opmerkingen te verdedigen, waarin hij de stappen die de de koers van Bitcoin nu vergelijkt met de stappen die de koers in de bull run voor 2013 maakte. Een vergelijkbare bull run zou er vandaag de dag voor kunnen zorgen dat de prijs binnen enkele weken $75.000 bereikt. Peterson geeft echter aan dat hij deze stijging niet voorspelt heeft. Hij zei dat hij alleen een hypothetische vraag heeft gepost, waarin hij zich hardop afvroeg of de geschiedenis zich zou herhalen.

Peterson heeft onlangs voorspeld dat de koers van Bitcoin rond 2027 naar $1 miljoen zal stijgen. Dat baseert hij op de toename in gebruikers. Volgens Peterson heeft hij deze voorspelling puur op cijfers gebaseerd.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen